Ingen bra mamma

De senaste veckorna då jag till stor del varit gräsänka har verkligen frestat på mitt mammatålamod. Jag är så tacksam för att mannen är på väg hem nu och kommer att jobba i Lund den närmsta veckan för både jag och Emilia behöver han nu. Jag har märkt att jag de senaste dagarna har väldigt kort stubin och i stort sett inget tålamod med Emilia som för tillfället sover lite sämre och är lite klängigare än vanligt vilket hon naturligtvis märker och blir ännu klängigare och så he vi helt plötsligt en ond cirkel. Det känns som det dåliga samvetet har varit en konstant känsla senaste tiden.

Men trots att jag har sämre tålamod än vanligt finns det ingen jag älskar så mycket som min lilla plutt!

Hos tant doktor

I väntrummet på Lunds barnläkarmottagning finns det massor att göra. Tur är det eftersom vi var på plats 45 min innan avsatt tid :)

Hemma igen

Då var jag och Emilia hemma igen från en som vanligt ljuvlig helg i Tesås. Det är lika skönt var gång man kommer dit och lika tråkigt var gång man åker hem. Emilia verkar som tur är också trivas där uppe och är glad mest hela tiden. Mannen lämnade vi kvar i Ljungby då han åter igen ska jobba på annan ort. Men denna veckan kommer han hem på onsdag kväll redan och ska jobba i Lund torsdag och fredag, skönt!
Sen vi kom hem har jag faktiskt hunnit med en hel del trotts trött och gnällig bebis. Jag har handlat lite mat medan lilla moster My passade lillfisen och sen klippte vi gräset jag och Emilia, eller Emilia tittade mest på medans jag drog runt gräsklipparen :) När hon sen somnat för natten tog jag tag i att beställa lite foton för framkallning och så bakade jag två plommonpajer till frysen. Alltid bra att ha något i frysen om man skulle få gäster.
 
Emilia börjar bli modigare och modigare nu och vågar nu ibland när hon bara håller oss i ena handen och hon försöker stå själv lite då och då. Det ska bli spännande att se när hon faktisk släpper taget och klarar det själv. Fast jag tror det dröjer lite till. Jag tror knappt att hon går innan ettårsdagen, men vi får se. Det går ingen nöd på henne för det, hon verkar nöjd med att krypa :)
 
Hon höll på att ge mig en liten hjärtattack i eftermiddags. Jag satt i vardagsrummet medans Emilia lekte i köket och i hallen. Helt plötsligt hör jag hennes ljuva babblande utifrån!? Då har ungen krupit ut på egen hand och tagit sig ner för det enda trappsteg där är. Men det trappsteget är i sten. Hon har då aldrig vågat sig ut på egen hand innan men visst, någon gång ska vara den första. Tokunge!
 
 

Utsikt från en hängmatta

Vi har det bra här i stugan. Själen vill stanna här för alltid.

Fullt ös

Hela veckan har gått i ett känns det som med läkarbesök på BVC i måndags, Malmö i tisdags, sista föräldragruppen igår och babysim idag, dagarna bara rinner iväg. Vilket är tur för då hinner vi knappt sakna mannen i huset som åter igen är iväg på tjänsteresa. Det var likadant förra veckan och de kommande veckorna ser också likadana ut. Jag är ensamstående mamma måndag till torsdag :) Det funkar som tur är riktigt bra, mest för att Emilia är en lite goding som sover så bra och som är så lätt att ta med på olika aktiviteter. Det är också tur att vi har så goa vänner som ställer upp och umgås med oss varje dag så vi slipper sitta ensamma hemma. Skönt för både mamma och bebis att vara lite sociala. Men imorgon får vi åter igen träffa vår tredje familjemedlem. jag och Emilia tar tåget mot Småland imorgon bitti där Jonas hämtar oss och så spenderar vi helgen i stugan. Kvalitetstid deluxe!
 
 
 
 Vi gör nu ett andra försök med babysim för Emilia, jag vill så gärna att hon ska vara vattenvan och som tur är så älskar hon det denna gången. Vår lilla prinsessa skrattar nu sig igenom halvtimmen i vattnet istället för att skrika sig igenom den. Hon älskar när vi sjunger och börjar alltid klappa händerna och dansa när hon hör musik. Det ser dock lite kul ut när hon försöker dansa i vattnet, det går sådär bra :)
jag tror faktisk vi har en liten dansprinsessa här hemma. Så fort hon hör musik så börjar hon dansa, det är så otroligt gulligt när hon står och vickar på sin lilla blöjrumpa. Måste försöka få det på film någon dag. Det är dock inte det lättaste för så fort kameran kommer fram så stannar hon upp och smajlar istället, lilla linslusen ;) Hon som var så grinig de första månaderna av sitt liv har den senaste tiden blivit den gladaste lilla skrutt jag sett.
Nya nattningsvanor har vi också börjat med denna veckan och de funkar mycket bättre än de tidigare. Innan somnade hon alltid i famnen efter vällingen på kvällen men den senaste tiden har det tagit längre och längre tid innan hon somnat och det har blivit svårare och svårare att få henne att somna och på natten när hon vakat har det varit svårare att få henne att komma till ro. Men nu så lägger vi henne vaken i sängen och klappar på henne tills hon somnat vilket har tagit ca 5 minuter var kväll och på natten när hon vaknat så har vi inte tagit upp henne utan bara stoppat om henne igen och klappat på henne tills hon somnat om vilket har tagit som mest 4 minuter. I natt somnade hon dessutom om innan jag hann in på hennes rum :) Hon  har ju visserligen alltid sovit bra men nu sover hon ännu bättre :)
 
Det enda molnet på vår himlen denna vecka (förutom att vi saknar mannen) har varigt att jag fått gå tillbaka till min iphone. Jag hatar iphone. Min samsung S3 är ljuvlig men eftersom jag lät Emilia leka med den så får jag skylla mig själv att skärmen har spruckit rejält, det verkar dessutom ha påverkat skärmen funktion eftersom den är så långsam den gick sönder. Så i väntan på lagning är jag med iphone. Iphone är skit! Sjukt jobbigt att hålla på att uppdatera, den ska kopplar till Itunes blablabla. Skräp! Alla som gillar iphone är det synd om.
 
Nu är det snart dags för sängen, ska bar packa klart det sista så vi kommer iväg snabbt imorgon :)
Trevlig helg på er!!

BVC och parken

Igår var det läkarkontroll på BVC för vår lilla skrutt, hon blev godkänd på i stort sett allt men eftersom hon fortfarande skelar yttepyttelite ibland så skickar de en remiss till ögonläkare. Men i övrigt var hon helt perfekt. Hela 20 gram hade hon gått upp sedan förra månaden och hon väger nu 10320 gram. . Vi för väl hoppas att är för att hon rör sig så mycket och inte för att hon sedan början på juli har haft diarré. Det har vi tid för nästa vecka på lunds barnläkarmottagning. I övrigt följer hon sina kurvor och är nu 75 cm lång.
 
Idag har vi varit lite i Malmö där jag hade en tid på sjukhuset och sedan hängt lite i stadsparken med Johanna och Edvin. Emilia är världens utebebis och älskar att var utomhus, helt hela tiden. Gosungarna tyckte det var kul att krypa omkring och jaga varandra. Det är så häftigt att se hur de mer och mer börjar leka med varandra istället för bara bredvid varandra.

Syproffs i farten

Jag blir modigare och modigare med symaskinen. I helgen sydde jag en sittdyna till lillans vagn med matchande bumperbarskydd och bältesskydd. Det enda som saknas är kantband så jag kan göra det helt klart och supersnyggt. Men det får jag fixa i veckan.



Sjutandsbebis

Så kände vi då tand nr sju. Lilla kan nu skryta med fyra tänder uppe och tre där nere. Världens finaste leende ♥

Härhemma tränar vi på kvällarna stenhårt på att lillan ska lära sig äta och dricka själv. Det går väl sådär :) För det meata får hon i sig nästan all mat men mycket kladd blir det. Fast så länge hon får kladda så äter hon med glädje och då kan det bäl vara ok med kladd? Det är också så skönt nu när hon äter samma mat som vi gör, fast utan salt. Så skönt att slippa laga storkok och purea maten till henne. De gånger vi är iväg eller vi ska äta när hon somnat blir det burkmat. Fast det bästa hon vet är nog när hon får makaroner och köttbullar med ärtor och morötter. Det kan hon sitta och pilla i sig länge länge utan att spilla särskilt mycket. Dricka vattem ur glas är också populärt, vi ger henne bara lite i taget för efter varje klunk så kastar hon iväg glaset med en mycket blöt bebis och ett blött bord som resultat :)





Prickig bebis



Känns rätt självklart att det var tredagarsfeber lilla hjärtat hade. Min lilla prickiga plutt.

Tredagarsfeber

Det visade sig att lilla hjärtat mest troligt hade tredagarsfeber. Den feberfria morgonen igår var visst bar tillfällig för senare under dagen var tempen uppe i ca 38 grader igen. Men idag har hon dock varit feberfri men nu har utslagen kommit. Lilla loppan är flammig och prickig mest överallt. Tur för henne (och mig) så är det inget som besvärar henne utan hon ha varit min vanliga lilla solstråle idag.
 
Dagen idag har tillbringats tillsammans med Malin och lille Oscar och senare på eftermiddagen så fikade vi hemma hos Johanna och Edvin. Sötungarna var som vanligt bedåraden men idag så var de extra gulligt. De lekte nämligen tillsammans för första gången på riktigt. Innan har de mest suttit bredvid varandra och tagit leksaker ur varandras händer och bankat på varandra men idag så lekte de tittut med varandra. De stod vid på varsin sida av soffbordet och turades om att huka sig ner och gömma sig. De skrattade gott åt varandra medan jag och Johanna satt bredvid mer tårar i ögonen och tyckte våra ungar var lite extra ljuvligt just idag :)
Tittut är för övrigt Emilias favoritlek, hon leker så fort hon får tillfälle och extra roligt är det i vagnen med en filt :)
 
 
 
Förutom tittut så är en annan favoritlek klappa händerna. Det spelar nästan ingen roll hur arg och ledsen hon är, börjar jag eller Jonas att sjunga "Klappa händerna när du är riktigt glad...." så slutar hon genast med det hon håller på med för att omedelbart börja klappa händerna. Sjukt praktiskt i bilen när hon börjar tröttna på att sitta ensam i baksätet :)
 
Liten håller på att bli stor och det är så mycket jag tänker jag måste srkiva ner medan jag kommer ihåg det, men jag märker att jag redan börjar glömma en del. Numera så ska hon helst äta själv, bara sova en gång på dagen och bestämma allt själv. Hon börjar få en vilja som jag inte är van vid och hon är svårare att avleda än tidigare. Nu börjar hon bli ett barn, min lilla plutt. hur kunde tiden gå så fort? Var är den lilla gosiga klump som nöjde sig med att ligga i famnen länge länge? Nu är det full fart mest hela tiden, visst är det skönt att hon äntligen kan leka långa stunder på egen hand men hon vill så sällan gosa numera och jag saknar det. Samtidigt är det otroligt häftigt att den lilla lilla klumpen har blivit så stor, så självständig och så medveten om allt som händer runt omkring. Jag ser med spänning fram emot framtiden.
 
 
 

Feberfri

När lilla skrutten vaknade visade tempen på 37,2. Så skönt! Min lilla goding är sitt vanliga jag igen :)





Måndag morgon

Då var makens sex veckor långa ledighet slut. Han är redan iväg, åkte vid 5 imorse och väntas hem på torsdag. Usch så tråkigt det är utan honom. Men vi löser det. Vi har haft en härlig sommar och varit på kortare utfärder. Tesås är ju alltid lika ljuvligt och vi åker upp snart igen. Ullared med Johanna var hur kul som helst även om jag tycker att Gekås har höjt utträdesavgiften alldeles för mycket ;)Lillan har haft sin första övernattning hos mormor och morfar medan jag och mannen var i Göteborg. Det hade gått hur bra som helst och hon sov hela natten :) Jag och mannen hade det också bra med räkmacka på gothia towers, karuseller på Liseberg och sovmorgon till halv nio. Vi avslutade med ett besök på aeroseum till mannens stora glädje. Men det bästa med att vara iväg var ju att komma hem till bebisen igen :)





Lilla hjärtat har fortfarande hög feber, lite över 39 grader så idag blir det nog till att ringa doktorn. Misstänkte först tredagarsfeber men har inte sett några utslag ännu, så kanske är det en uvi? Vi får se. Alvedonen är iaf slut så när hom vaknar och ätit frukost blir det en sväng till apoteket för att köpa ny. Trots febern så är hon en glad liten skrutt vilket är så skönt. Men ibland blir hon helt utslagen av febern och det gör så ont i mammahjärtat att se hur trött hon är. Hon sover fortfarande vilket är extremt länge för henne men hon var ju faktiskt vaken tre timmar i natt och lekte glatt :) Så då kanske man kan få lite sovmorgon.



Skruttfia vid sjön i stugan

Mitt lilla element

Lilla hjärtat har feber. Varför vet vi inte, men feber har hon. Vi upptäckte det igår kväll när vi kom hem efter en trevlig kväll hos Janne och Jessica. Lillfisen hade varit glad som vanligt men blivit trött mot slutet vilket inte var så konstigt eftersom klockan då var över sju (läggdags för bebisen). När vi kom hem var hon brännhet och tempen visade på 39, 4. Och så har det fortsatt. Med alvedon får vi ner tempen bra men den stiger ju hela tiden igen. Trots sig höga temperatur är hon relativt pigg och glad vilket är skönt. Hon äter bra och dricker bäl ok även om jag skulle önska att hon drack mer. Dock verkar det som att hon har svårt att komma till ro. Hon somnade gott vid sju men vaknade lite efter 22 och jar sedan dess legat i famnen mer eller mindre hela tiden. Just för stunden verkar iaf alvedon verka för febern har sjunkit igen. Måtte det hålla i sig bara.


Bild från tidigare i veckan. Bara för att hon är så vansinnigt söt när hon sover :)

Semester

Vi har hafy det så härligt. Förra fredagen lastade vi bilen full och for mot Karlskrona. Däe tillbringade vi två nätter hos svägerskan med familj innan de föyttade till Abu Dahbi. Vi var äver återigen fyrabarnsföräldrar både på fredagen och lördagen vilket gick över förväntan. Alla ungar skötte sig fint. Och vilka blickar vi fick när vi kom med syskonvagn med två bebisar och en femåring och en treåring gående bredvid. På måndagen for vi vidare mot stugan i Tesås för fem dagars mys. Så skönt det var, jag hade gärna stannat längre. Nästa sommar blir det mer, minst två veckor. Så skönt utan tv och nästan ingen täckning på telefon och internet. Tesås är utan tvekan himmelen på jorden. Vackraste naturen och inga grannar på någon kilometer. Ikväll hade vi gäster i form av Anna och Jalle, lika trevligt som alltid.
Imorgon packar jag bilen igen för en tripp mot ullared med Johanna. Bebisar och män lämnas hemma. Shopping och övernattning står på schemat. Lillfisen får jag försöka klara mig utan en natt hur nu det ska gå. Men det ska bli skönt att sova hur länge jag vill på måndag :)

Lite av allt, men mest om min bebis

Bloggen om mig och min familj blandat med lite av allt annat

RSS 2.0