Somna själv?

Det kanske snart är dags att lära lillfisen att somna i egen aäng men det är ju så mysigt att hon somnar i min famn ♥



Finns det något vackrare än en sovande bebis?

Älskade Farfar, vila i frid

Min kära farfar har idag somnat in. Det var visserligen väntat men det är ju jobbigt ändå. Sen i onsdags har han legat halvt medvetslös och halvt vaken. Han slutade äta och dricka och ville ingenting. När pappa ringde idag så var jag och handlade med Emilia. Jag skyndade mig hem och ringde Johanna på vägen och frågade om ho kunde tänka sig att passa Emilia någon timme och det kunde hon. Sen åkte jag till hemmet och mötte upp nästan hela släkten och mina föräldrar så gick vi tillsammans in till farfar som såg så fridfull ut.
Det sista släktkalaset han var med på var Emilias dop. Jag är så glad att han orkade vara med då trots att han var trött. Efter det tacklade han av ordentligt. Men nu är han med farmor i vad jag hoppas är himlen.
 
 

Jag saknar min man

Åter igen är min käre make iväg på tjänsteresa och jag ligger här och saknar honom. Usch, vad det suger att han reser så mycket. Men han kommer förhoppningsvis hem på tisdag natt.
Det fick vaea dagens depp! Dagens glädje var ett sms jag fick av min äldsta och käraste vän. Deras lilla dotter har äntligen kommit till jorden. Vilken lycka ♥ Längtar så tills jag får träffa sötnosen.

Nu ska jag sova, imorgon blir en tidig dag då jag och Malin + bebisar ska till molo butiken på emporia på medlemsfrukost och reashopping kl 8 :)

Bjuder på en bild från helgens besök hos svärfar fär lillan upptäckte glädjen i ett minikök :)



Kan själv

Lillpluttan bara växer och växer. Igår tog hon sina första riktiga krypsteg men hon tycker nog det går fortare att åla sig fram fortfarande så krypa gör hon bara nör gon inte har något bättre för sig :)

Hon har också lärt sig dricka själv sedan vi i helgen var och hälsade på hennes kusiner. Antar att hon blev inspirerad av att de kan så mycket.



När vi var hos kusinerna så insåg vi att vår lilla tjej är något så vansinnigt bortskämd. Så arg hon blev så fort hon inte hade all uppmärksamhet. Vi fick inte gosa med kusinerna. Någon hade mått bra av syskon. Men kul var det iaf även om det var ganska jobbigt när jag och jonad var själva på barnens gård med alla fyra ungarna. Svettigt värre :)



Nationaldag

Vi firar dagen med att äta student rester ute hon mina föräldrar. Dagen till ära är lillan klädd i hemmavirkad (av min mamma) sverigedräkt.



Lycka till söta lillasyster!

Min goa, underbara lillasyster har idag tagit studenten. Min lilla plutt syster har blivit vuxen och det har vi firat med buller och bong :)

I två dagar har jag bakat tårtor, lite drygt när man samtidigt ska pyssla med en liten bebis men som tur är så har mina föräldrar tagut tillfället i akt och gosat massor med pluttan.









Förlossningen dag 2

Och så var det då dags för fortsättningen.

Dag 2 började som alla andra dagar, vi vaknade och jag hade inga värkar. Enda skillnaden var att Jonas inte gick till jobbet för idag skulle vi kanske föda barn! Natten hade väl varit sådär, man sover ju inte så bra som höggravid och ännu sämre blir sömnen när man ligger och vnta på värkar som inte kommer.

Efter frukosten var det dags att ta sig in till sjukhuset på kontroll. Väl på gynmottagningen fick jag återigen en CTG kopplad till magen och för varje rörelse bebisen gjorde skulle jag trycka på en knapp. Så där låg jag, och tryckte på en knapp och lyssnade på hjärtljuden. Vi låg där ganska länge och det var faktiskt ganska tråkigt. Inga värkar och ingen bebis. Efter en stund så sjönk bebisens hjärtljud från 150-160 slag/min ner till 80. På några sekunder hade barnmorska och läkare dykt upp i rummet och sa till mig att lägga mig på sidan och så steg hjärtljuden igen. Men eftersom de hade sjunkit så lågt så var tydligen bebisen lite stressad och jag skulle bli igångsatt (min mardröm).

 

 

Snälla som dom var fick vi efter mycket om och men tillåtelse att åka hem för att duscha, det hade jag skippat på morgonen i min iver över att komma till sjukhuset och föda barn. Vi fick tillochmed stanna borta så länge att vi hann äta lunch J Snällt va?

Så vi åkte hem och packade en väska och duschade och på vägen tillbaka till sjukhuset så stannade vi på Max och åt lunch, en friscoburgare med pommes för att ladda upp inför förlossningen. För nu var det ju dags, shit! Ringde mamma för att berätta att vi tyvärr inte kunde komma på hennes födelsedags middag dagen efter för nu skulle vi få en bebis J Mamma blev naturligtvis jätteglad och ansåg att barnafödande var en godtagbar ursäkt för att inte fira hennes födelsedag.

Stor som ett hus på väg till förlossningen

På plats på sjukhuset så fick jag återigen en CTG kopplad till magen, härligt. Bebisen mådde så bra så där inne och verkade nu inte det minsta stressad. Så nu tyckte inte barnmorskan att jag var tvungen att sättas igång längre, och läkaren höll med henne. Å valet blev nu vårt, åka hem och vänta på värkar eller stanna kvar och bli igångsatt?! Hur skulle vi nu göra. Jag ville ju inte bli igångsatt men nu var vi ju så inställda på bebis NU. Men visst hade det varit mysigt med ett allra sista fredagsmys innan bebisen kom? Jo, men det hade det nog J Så vi bestämde och för att åka hem och mysa till det så mycket vi bara kunde och hoppas på att värkarna kom av sig själv. Om de inte kulle komma några värkar så skulle vi återigen komma till sjukhuset nästa morgon, denna gång till förlossningen för då var det dags för igångsättning.

Väl hemma laddade vi för mys deluxe. Vad vi åt för middag minns jag inte, men jag tror att vi kanske åt mat från Aptiten. Jonas åkte för att handla lite inför kvällen och jag fixade lite hemma. Jag skar upp en massa grönsaker och tänkte att grönsaker med dippa skulle vara supernajs dagen innan förlossningen.

När Jonas kom hem hade han troligtvis mat med sig men förutom det så hade min alldeles fantastiska man ordnat med en lite present till mig/oss. I en silvrig påse låg där en påse Polly Rocks, en bytta Ben&Jerry´s the Vermonster, och Pringles. Alla mina favoriter J Kvällen blev supermysig och samtidigt som vi var otroligt spända och förväntansfulle så njöt vi för fullo av vårt sista fredagsmys utan bebis.

 
"21/9 2012 Fredagsmys i väntan på bebisen! Jag älskar dig över allt annat! Puss Jonas" Min fina fina man <3
 
 
Myser med
 
 

En åsna till familjen

Efter många diskussioner så har vi enats om vilken barnvagn vi ska köpa. Den hi har ät visserligen väldigt bra, en emmaljunga city cross men den är inte så smidig och eftersom det mest är jag som kör vagnen och oftast i stan eller på nova så får det bli en ny - en bugaboo donkey :)



(snodde en bild från Google)

Röd sufflet och så himla fin. Emilia provsatt igår och satt hur bra som helst.
Mannen är lite orolig över fjädringen men jag tor att om man jämför med emmaljungas vagnar så har ingen vagn bra fjädring. Men för att vara en syskonvagn så tycker jag att bugaboon var bra fjädrad. Jag tror inte det blir några problem. Så imorgon blir det nog till att beställa vagn :)

En liten tårta till mamma och pappa

Fredagskvällens projekt blev en tårta till mamma och pappa. Tidigare i veckan var det deras 30 åriga bröllopsdag och det ska vi fira idag!




Börjar få kläm på det där med tårtbakning och nu har jag dessutom fyndat massa utstansare på Netto så nu kan jag baka massa fint :)

Lite av allt, men mest om min bebis

Bloggen om mig och min familj blandat med lite av allt annat

RSS 2.0