Note to self

Koka inte kola med en vaken unge i hasorna. Den bränns så lätt vid då ;) Men trots att det luktade lite skumt i köket lyckades jag nog rädda eländet. Det smakade inte så bränt utan faktiskt ganska gott. Men nästa gång så ska lillfisen sova :)

Sist jag skrev så höll jag tummarna för en bra nattsömn för mig och Emilia. Men livet ville annorlunda och det blev en absolut genomvidrig natt med en glad Emilia som dock vägrade sova eller ens vara i sin säng. Hon skulle leka. Själv grät jag i soffan av trötthet och när klockan ringde på morgonen hade jag lyckats skrapa ihop nästan tre timmar sömn uppdelat på 4 delar. Lyckat? Not so much! Tur för både mig och Emilia att jag skulle jobba den dagen för jag hade gått under om jag skulle umgåtts med gnällfia den dagen. Hon hade haft det kul hos dagmamman och jag tankade energi från världens bästa kollegor. När jag sen hämtade henne på eftermiddagen var både jag och hon trötta men glada. Sedan somnade vi tidigt, Emilia vid 18 och jag vid 19. Den natten var dock helt underbar och jag sov nog i 10 timmar med bara en uppstigning för att lägga tillrätta Emilia som hade fastnar i kortändan på sängen. Så när klockan ringde igår var det en otroligt utvilad mamma som gick upp :)

Idag har vi varit lediga och började dagen med en tidig morgon lite innan fem. Fst går man och lägger sig innan 20 så har man ändå fått sova en del ;) Vi har haft det riktig mysigt idag. Städat lite, med betoning på lite (dammsugit). Umgåtts med Malin och Oscar, bakat chocolate chip cookies, gjort pepparkaksdeg och kokt kola. Nu sover min lilla skatt och snart är det min tur att nanna kudden. Mannen är påväg hem och lär väl smyga genom dörren runt 23 ikväll :) Sen är det snart helg och jag ska jobba igen, vem sa att man behöver umgås med sin man någon gång? Fast över jul och nyår har vi tre veckor tillsammans helt lediga och sen så efter nyår packar vi väskorna och drar söderut mot Abu Dhabi :)

 
 

Om att vara trött

Bloggen går på sparlåga just nu. Jag är så trött jämt och det är inget kul att varken skriva om eller läsa om. Tröttheten slår alla rekord och jag lägger mig sällan efter 20 på kvällen och då har jag fått kämpa med att hålla mig vaken. En av anledningarna till tröttheten är att vi har ett litet barn som inte sover helt optimalt längre. Så nu har vi köpt en extra madrass och ställt bredvid hennes säng så när Jonas är borta så kan jag sova bredvid henne och då hinner hon inte börja leta efter mig på natten när hon vaknar. Tokungen vägrar ju sova i vår säng så något får vi ju komma på. Separationsfas deluxe numera.
Jonas kommer att fortsätta vara iväg på veckorna fram till jul men sen efter årsskiftet blir det annorlunda. Nytt jobb och nya arbetstider och förhoppningsvis kraftigt reducerade resdagar :)

Imorgon är första riktigta dagen för emilia hos dagmamman och jag ör rysligt nervös. Det tar så emot att lämna iväg henne när allt hon vill är att vara hos mig. Jag känner mig så egoistisk som gör det men jag behöver verkligen komma bort lite och jobba, För min egen skull. Hon ska gå två dagar i veckan och hon trivs bra men visst, lämningen kommer nog bli tuff för oss båda. Till råga på allt så ska hon lämnas galet tidigt eftersom jag börjar jobba kl 7. Tur i oturen att hon är en morgonpigg liten skrutta :)

I övrigt har det inte hänt så mycket sedan sist. Jag är trött och orkar nada, Jonas var hemma i helgen och det var underbart. Jag sov mycket då :) Vi räknade alla ord Emilia kunde säga och kom fram till att det var 12 inkl djurläten. Det är ju knappast perfekt uttal men vi förstår vad hon säger iaf och det är ju ett steg i rätt riktning. Favoritordet är "dakt" som betyder tack och det springer hon omkring och säger dagarna i ända. Hon tackar för allt så hon lever upp till sitt namn som betyder artig ;)

När nu ska jag sova, klockan närmar sig 20 med stormsteg och jag har gäspat i några timmar nu. Får se när orken att skriva infinner sig igen. Förhoppningsvis snart :)

Ordningen är återställd

Mim lilla skrutt är hemma igen :) Hon ligger just nu och sover i min famn ♥

Det var väldigt skönt att få vakna i lugn och ro. Förmiddagen spenderades i lugnets tecken. Det enda vettiga jag gjorde var att förbereda middagen då mina föräldrar och syskon och mormor skulle äta med oss.

Vid lunch tog jag tåget till Malmö för att möta upp mina föräldrar och min lilla älskling för att hälsa på morfar på sjukhuse. Lilla morfar ska få komma hem imorgon och nu hoppas vi innerligt att han får va hemma ett tag och slipper åka till sjukhuset snart igen.
Sen åkte vi hem och åt god farsdagmiddag bestående av lax med chevre, potatis och romsås :) Till det hade vi tårtan jag bakade igår :)







Pappan i huset är visserligen inte hemma men man kan väl vara farsdagklädd iaf ;)

Egentid

Eftersom mannen är på megalång tjänsteresa (12 dagar) och Emilia har sovit lite kasst de senaste tiden så var mina föräldrar gulliga och erbjöd sig att ta henne lördag till söndag denna helgen. Så jag har välförtjänt och efterlängtad egentid. Emilia blev hämtad i förmiddags och när jag blivit ensam mötte jag upp Johanna för lunch och barnfri tid på nova. Nör jag sen kom hem på eftermiddagen så storstädade jag hemmet och bakade en tårta i lugn och ro. Nu har jag landat i soffan och ätit en smarrig middag bestående av halloumi, skagenröra, ägg och sallad :) Så mycket bättre går på tv och jag saknar Emilia jättemycket. Visst är det skönt att ha egentid och det är otroligt lyxigt för en småbarnsmamma att få sova en hel natt men det känns så tomt här i lägenheten. Ingen liten skrutt som snarkar i spjälsängen. Tur hon kommer hem imorgon så jag får gosa med henne ♥ Troligtvis saknar hon inte mig det minsta när hon är iväg. Det är säkert alldeles för roligt att hänga med mormor, morfar, moster och morbror :)

Min duktiga lilla tjej

Det hade gått så bra utan mig hos dagmamman. Hon hade lekt med de andra barnen, de hade ätit lunch och Emilia åt mest av alla :) När jag kom lite över tolv hade hon knappt tid med mig och ville nästan inte gå. Men när vi väl kom ut somnade hon som en stock i vagnen.




Eftermiddagen ska spenderas på badhuset med Johanna och Malin och deras småkillar. Det ska bli riktigt mysigt. Tror nog Emilia kommer gilla det skarpt. Hon lär nog vara ordentligt trött ikväll :)

Inskolning

Denna veckan började vi skola in Emilia hos dagmamman. Planen är att hon ska gå två dagar i veckan när jag börjar jobba 50 % om två veckor. Än så länge har det gått jätte bra och hon verkar trivas superbra. Det är inte så många andra barn, bara två stycken till varav en är fem år och en är 18 månader. Två dagar i veckan träffar de en annan dagmamma med två barn, en ettåring och en treåring. Så det är en liten grupp barn vilket känns jätteskönt. Jag gillar inte riktigt de stora grupperna som finns på förskolan och jag tycker det är bra att det är blandade åldrar. Emilia verkar se upp till den stora flickorna på te och fem år och de är så goa mot henne.

Idag var första gången jag lämnade henne själv där. Vi får se hur länge det blir. Men allra senast hämtar jag henne efter lunch så sover hon i vagnen sen. Men hon var glad när jag gick så än så länge känns det bra. Känns jättemärkligt att vara hemma själv utan henne och att någon annan passar henne. Det är ju min lilla skrutt. Men jag tror att hon tycker det är roligt, det verkar så iaf. Fast det kanske är annorlunda när det blir på riktigt, hon kommer ju bli lämnad tidigt på morgonen och ta frukost där och sen hämtar jag henne efter jobbet vid 15,30. Men det går nog bra det med. Andra barn klarar det ju så då borde hon också göra det. Det är nog mest i mammahjärtat det känns och så länge jag visar henne att jag är glad och positiv så borde det går bra tror jag (hoppas jag).

 

Trött

Förra veckan gick i sömnlöshetens tecken. Emilia har fått 3 kindtänder och nr 4 är påväg. Måtte den komma fram snart och sömnen komma åter. Inatt sov jon visserligen bättre men jag är fortfarande sååå trött.




Hon går iaf nu. Kryper mest när hon är ledsen nu. Min stora lilla tjej ♥

Morfar ligger på sjukhus igen. Vården i Skåne är under all kritik. Jagskäms

faktiskt över att vara anställd av region Skåne. Men men, allt har ju faktiskt ett slut ;)

Lite av allt, men mest om min bebis

Bloggen om mig och min familj blandat med lite av allt annat

RSS 2.0