Mysig förmiddag?

Eftersom vi gick upp 03, 55 imorse så var det av naturliga skäl en rätt gnällig förmiddag här hemma. Då fick jag den briljanta idén att cykla med Emilia till en lekplats och fördriva tiden fram till lunch. Så efter att i 15 minuter tagit på Emilia stövlar och ytterkläder två (!?) gånger eftersom samtidigt som hon slingrar sig så skriker och försöker hon ta av sig kläderna igen så lyckades jag tillslut ta oss ut genom dörren. In i cykelförådet och hämta cykeln. Upp med barnet på cykelsitsen och spänna fast henne. Då, då börjar det naturligtvis att ösregna. Jaha, vad gör vi nu? I ren protest så cyklade vi iallafall, men stannade till i affären och hoppades på att det skulle sluta regna tills vi kom ut. Vi hade tur. När vi kom ut så hade det slutat så vi cyklade till lekplatsen och åkte lite rutschbana och gungade srn cyklade vi hem och fortsatte skrik och gnäll festen :)



Allt som allt så tog detta ca en timme men det kändes som en hel dag på gymmet ;)

Bildkavalkad

Helgen tillbringades hos svärfar i Ljungby där vi gjöt betongfundament till nya flaggstången och lekte på lekplatsen.

















Idag har vi myst hemma, premiärcyklat, träffat Malin och Oscar och varit hos fotografen med Emilia för ettårsfotografering :)





Nu ikväll blåser det storm där ute men vi sitter tryggt här inne. Katterna vill dock gå ut då och då eftersom de vägrar använda lådan jag tog fram så de skulle slippa gå ut i stormen. Otacksamma kattskrällen ;) Mannen är vanlig ordning bortrest och vi saknar honom så. Men han kommer ju hem till helgen igen så då får vi mysa ikapp.
Lilla hjärtat gpr mer och mer för var dag nu så snart släpper hon nog krypandet helt för gott ;)

På plats i Ljungby

Helgen kommer att spenderas i Ljungby hos svärfar. Det blir en lugn och skön helg :) Vi gottade oss med pizza nör vi kom fram, ja inte Emilia då till hennes förtret. Hon fick nöja sig med biff stroganoff på burk, inte så populärt :)

Idag har vi lunchat med Johanna (igen) och fixat pass inför abu dahbi resan till mig och lilla hjärtat. Det var kul tyckte Emilia.

Nu blir det en kväll framför tvn och brasan :)



Hon vet hur en handväska ska användas :)

Vilda bebin

Tydligen så har vi fått en liten vilding. På emporia idag passade Emilia på att visa mamma att det visst gick att klättra upp på rutschbanan på fel håll. Jag fick en liten hjärtattack nör jag såg det. Tokunge ♥ Samtidigt så passade naturligtvis Oscar på att klättra upp på rätt håll och självklart så var jag ju själv med ungarna för Malin var hos optikern :) Har en helt ny respekt för tvillingföräldrar.











Trots den lilla hjärtattacken har vi haft en härlig dag med Malin och Oscar på emporia. Vi har fått sova i två nätter nu så vi var rätt pigga. Ungarna somnade snällt samtidigt så jag och Malin fick äta finlunch på jensens. Sen vaknade guldklimparna lagom tills vi nästan var färdigshoppade :) På vägen hem var Emilia så glad över Oscars sällskap att han fick flera pussar på tåget. Tveksamt om Oscar var så glad över hennes kärleksförklaring ♥









Höstruskväder

Idag är det riktigt busväder. Regnet riktigt vräker ner. Det är ju tur att det finns regnskydd till vagnen och gummistövlar till mig så vi kan ändå bege oss ut :)





Helgen har varit bra. Den inleddes med att Maria och Mattias kom på tacomiddag och det var trevligt som vanligt. Sedan jobbade jag c och a tur lördag och söndag. Sen när jag kom hem på söndag så var mima föräldrar, syskon och mormor där för att äta middag med oss. Det blev Vildsvinsstek med potatisgratäng och äppelpaj till efterrätt :) mums mums. Det enda molnet på vår härliga helg har varit att Emilia har blivit förkyld. Lilla hjärtat sov inte mycket mellan lördag och söndag och det gjorde inte mannen heller. Eftersom jag skulle jobba på morgonen så fick jag sovit lite, tack kära make för det :) Inatt var det min tur att ta hand om den förkylda dottern. Trevligt nog så sov hon hela natten ;) Gullunge ♥

Busungar

Idag har vi haft Malin och Oscar på besök nästan hela dagen. Busungarna lekte sp fint ihop att vi nästan blev lite tårögda och ibland väldigt fulla i skratt. Dom ha såna idéer att man jndr ju var de får det ifrån. För inte kan det väl vara från mammorna? Vi som är så vettiga och sansade jämt ;) Oscar satte sig i läragåvagnen och då började Emilia knuffa på. Det var så sött att det inte var riktigt klokt.



När man leker så mycket måste energiförrådet naturligtvis fyllas på. Idag serverade vi pannkakor till mellis som Emilia glatt mumsade i sig, med gaffel naturligtvis. Hon har fått smak för att använda bestick och börjar bli riktigt duktig och det är oftast bara i slutet av måltiderna som vi måste rycka in och mata henne lite. Oscar var inte lika imponerad av pannkakorna så Emilia tog lite av hans med :)



Det enda tråkiga med denna dagen har varit att min morfar åter igen blivit inlagd på sjukhuset. Lilla morfar, måtte du bli bättre denna gången.

En liten hjälpreda

Gosungen "hjälpte" mig i trädgården i förmiddags. Fast mest så lekte hon med krukorna och löven som jag försökte medan räfsa ihop :)






Det blir mycket löv även i en liten trädgård ;) Mannen har redan räfsat en gång och detta var väl knappast sista gången heller.



En snarkande katt

och en avundsjuk matte. Urban ligger bredvid mig i soffan och sover gott. I famnen har jag Emilia som håller på att somna om. Tur att hon sovit bra i två nätter, då orkar jag en sån här natt med vad som troligtvis kommer att bli 3-4 timmars sömn.



Vi får hoppas på en bättre natt imorgon :)

Sju steg

På eget initiativ tog Emilia hela sju steg idag. Vad som var motivationen? Leksaken Oscar höll i såklart ;)




Vi tackar snälla Malin och Oscar för en mysig dag i teckomatorp och extra tack för de goda kakorna :)

Dagen i bilder

Världens bästa och finaste Emilia i mössan från förra vintern som tydligen passar fortfarande :) (stl 62-68)


Hämtat ut världens största paket innehållande två par stövlar (båda åker tillbaka)


Kvällens middag bestående av fiskpinnar, potatis och kall sås. Emilias nya favoriträtt som hon åt nästan helt själv med sked och gaffel (löjligt stolt mamma)


Emilia leker med kattmaten medan Elvis äter


Jag har för första gången lyckats göra en fiskbensfläta, inte supersnygg men ändå ok :)


En högst personlig åsikt

Helt apropå ingenting men jag tänkte på det innan idag. Jag tycker att tatueringar är fult, alltid, överallt och på alla. Det verkar som om många tatuerar sig när de är i någon form av kris, tex vid en separation eller förändring. Min tanke är att om man nu vill föreviga tex ett citat är det inte bättre att rama in det snyggt och sätta upp det på väggen? Likaså om det är ett fint motiv av något? Det är ju rätt svårt att ångra något som är inristat i huden. Och det som är snyggt på ung och slät hud ser nog inte lika bra ut på gammal och rynkig jud ;)
Nu menar jag inte att alla tatuerar sig när de krisar, det finns ju massor av människor som tycker det är fint men jag gör det inte. Samma med piercingar på märkliga ställen som tungan eller mellan ögonen. Tycker det ser lite onödigt smärtsamt ut.
Fast jag kanske tycker annorlunda om något år, när jag var yngre tyckte jag både tatueringar och piercingar var snyggt men jag gjorde inte något av det (förutom öronen) och det är jag glad för idag :)

Älskade unge

Tack snälla för att du sov hela natten :) Dagen blir så mycket roligare när bpde mamma och barn är utvilade och pigga. Bättre start på veckan kunde vi knappt haft, eller jo....mannen kunde varit hemma med oss. Men man kan inte få allt ;)

Helgen var härlig med massa familjemys och så dop för lilla Julia igår. Snälla bebisen sov sig igenom dopet medans vårt busfrö fick mutas med russin för att inte vilja riva kyrkan.




Idag har vi gåträning för lilla hjärtat, rekordet är 4 steg än sålänge :) Det tar sig kanske snart, fast hon är lite lat. Det äe ju så enkelt att krypa så varför lära sig nått nytt?

Vi försökte oss på att fika på coop jag och Emilia efter att vi handlat i förmiddags. Jag tänkte att det skulle vara mysigt att fika bara jag och hon. Jag tänkte fel. Jagvhade köpt en fralla till Emilia som hon brukar gilla och hade med vatten till henne. Skälv tog jag ett wienerbröd och en cola till det hutlösa priset av 10 kr! När Emilia efter ca 5 sekunder upptäckte att vi hade olika fika sp var det mysigs över. Jag fick stressäta mitt wienerbröd medan hon uppfordrande pekade på det och sa mamma mamma mamma mamma om och om igen. Det var inte förrän hon fått smaka lite och jag ätit upp resten som hon tystnade och återgick till sin bulle. Fikadagarna är nu officiellt över såvida jag inte bestämmer mig för att börja ge henne kakor men det känns ju rätt osannolikt. Bättre att vi både skippar fikat, säkert bättre för midjemåttet också ;)



Dansunge

Lilla loppan har minsann rytmen i blodet. Allt går att dansa till men allra helst dansar hon till musikbollen eller vad det nu är. Hon kryper själv fram till den och trycker igång musiken så hon kan dansa. Man kan tydligen dansa sittandes också om det är så att bollen är på golvet.





Kärt barn har många namn

Lilla skrutt, lilla plutt, bebisen, sötunge, lilla hjärtat, gosunge, fisunge, blöjrumpebebis, busbebisen, tokunge, mammas lilla älskling, älsklingsbebisen, gullunge och narturligtvis Emilia. Trots att vi ägnade nästan en hel vecka åt att välja hennes namn är det nog det vi kallar för minst ;) Hon reagerar dock på det mesta fast bara när hon själv vill, selektiv hörsel kanske?

Älskade lilla plutt <3
 

En vecka gammal bebis som nyss fått sitt namn.
 

Något stort

För någon vecka sedan nämnde jag att jag och maken kanske tagit ett stort beslut. Det är inget kanske längre utan vi har tagit ett stort beslut. Något som vi har pratat lite löst om ett tag men inte riktigt gjort något åt har vi nu tagit tag i. Om ca 7 månader händer det, vad som händer är inte officiellt ännu med det finns några som vet ändå ;) Det känns otroligt spännande, läskigt och jätteroligt. Så nu blir det rätt mycket planerande framöver. Och nej, jag är inte gravid.

Anyway, mannen är nu frisk och har nu lämnat hemmet för att åter igen jobba på annan ort i några dagar. Han väntas hem igen på lördag. Tur att jag och Emilia är bra på att roa oss själva när vi är själva så mycket, min lilla skrutt är ju bästa sällskapet och bästa plåstret man kan få :) Nu blir det snart till att titta på säsongspremiären av Greys Anatomy. Fast vem kom på att de skulle ha dubbelavsnitt med början kl 21. Då måste jag ju vara vaken till 23!! Gud, småbarnsmamman här får lite sömnpanik. Måtte bebisen sova länge i natt och imorgon bitti :)

Näsdukskonfetti

Varje kväll frågar jag mig själv samma sak, Varför envisas jag med att plocka undan alla leksaker när bebisen har somnat när hon ändå kommer riva ut allt två minuter efter att hon vaknat imorgon? Jag antar att svaret är att jag har någon form av psykisk sjukdom som gör att jag tycker det är svårt att slappna av när det är rörigt och ännu svårare att vakna i ett stökigt hem :) Antar att det ändå är en rätt bra egenskap men ibland känns det rätt meningslöst.
I eftermiddags hittade hon dessutom en näsduk (ren) och gjorde kreativt nog näsdukskonfetti :) Ojojoj vad hon tyckte det var roligt när jag tog upp de små bitarna och blåste de på henne. Lättroad liten skrutt <3

Sjukling

Hekgen är lver oxh det var egentligen tänkt att maken skulle pkt iväg imorse men inatt började han kräkas nått fruktansvärt så magsjukan var ett faktum. Stackars mannen har legat i sängen hela dagen och mått dåligt. Än så länge har jag och Emilia klarat oss så vi håller tummarna för att vi slipper bli sjuka.

För att fördriva tiden lite så var vi och handlade en krya på dig present till Jonas i förmiddags (säsong 1 av 24) och eftermiddagen tillbringades på lekplatsen.


Inatt sover jag på soffan för säkerhets skull men om jag skulle bli smittad så blev jag det nog inatt när jag sov brevid Jonas. Misstänker dessutom att det blir en jobbig natt med Emilia, hon har redan vaknat två gånger då hon ska upp i famnen för att somna om, suck. Numera är det fler katastrofnätter än bra nätter och det är så jobbigt, om hon ändå kunde sova längre på morgonen när hon har varit vaken flera timmar på natten men, nej, mellan 6-7 är det morgon. Det känns minsann i kroppen att vi inte sover länge. Vi skyllde rätt länge på kindtanden son var på väg men den har kommit fram nu så det är väl en fas ;)



Sista natten

Imorgon kommer kära maken hem igen. Som vi har saknat honom. Synd bara att jag jobbar kväll på lördag och söndag :( Men han måste inte åka förrän på tisdag morgon så vi har iaf lite tid tillsammans :)

Veckan har varit rätt hektisk, hem från Ljungby i måndags men sen tillbaka utan bebis över dagen i tisdags. Onsdag var vi hos mormor och sen hälsade vi pp morfar pp sjukhuset. Torsdag och fredag har spenderats i goda vänners sällskap.

Vi tog oss hela vägen ut till stehag idag för att hälsa på Camilla och barnen. Det är rysligt dåligt av oss att vi ses så sällan. Det får vi minsann ta tag i. Emilua fick en jättefin nalle i 1-årspresent som Isac med glädje hjälpt henne att öppna. Emilia verkade trivas bra hemma hos dom och hittade snabbt in till isacs rum och alla leksaker. Det inte klokt så mycket barnen hinner växa mellan gångerna, Isac har blivit stora killen och Julia är ju inte nyfödd längre.
Emilia passade också på att ta sina första steg i stehag, två stycken :) Fast jag vet knappt om det räknas när man lurar henne till det?



De senaste nätterna har Emilia sovit bättre. Så nu hoppas jag verkligen att det börjar vända. Dock har hon sovit en natt i min säng och den senaste nätterna har hon sovit på mig mellan 5-7. Men det är set värt och det är ju faktiskt rätt mysigt :)

Lite av allt, men mest om min bebis

Bloggen om mig och min familj blandat med lite av allt annat

RSS 2.0