En härlig dag

Idag var jag bjuden på lunch hos Johanna i deras nya fina lägenhet. Jag blev ännu mer sugen på att flytta nu :) När vi lunchat klart så hämtade jag Emilia hos dagmamman. Johanna och Edvin följde sen med oss till lekplatsen där ungarna härjade fritt ända till kl 17. Vi fikade och hade disco vid rutschkanan och alla njöt av det härliga vårvädret. Nu när jag är ordentligt smärtlindrad så kan jag ju faktiskt leka med min kära dotter och det öe så roligt att se hur glad hon är över att mamma är lite roligare än vad jag varit sista tiden.

När vi kom hem så var Emilia ordentligt trött, enligt dagmamman hade hon inte sovit en sekund idag. Tokunge! Hon var så trött och vägrade äta middag och ingenting var kul. Enligt Emilia så var allt jättehemskt och jag fick minsann känna av hennes "härliga" temperament ;) Men tillslut så blev klockan halv sju och hon somnade 30 sekunder efter att vällingen var slut.

Vi tackar Edvin och Johanna för att de höll oss sällskap och Emilia på bra humör så länge idag :)





Trött tjej som för första gången får äta middag framför TVn.

Ibland så kan jag sitta i soffan och sakna Emilia fastän hon ligger och sover i rummet bredvid. För det mesta så räcker det med att titta på bilder av henne men ibland så måste jag riskera att hon vaknar bara för att titta lite på henne. Ikväll var jag till och med modig nog att smygfota henne. Älskade lilla hjärtat mitt ♥



23+1 och ett trasigt revben

Igår var det en lite speciell dag. Bebisen blev hela 23 veckor och kan nu överleva utanför magen. Nu vill jag ju absolut inte föda på länge men det är ändå på något vis skönt att ha passerat den dagen. Från och med nu så kommer bebisen bli starkare och starkare för varje vecka.

I övrigt mår jag väl ok. Influensan jag hsde för en månad sedan resulterade i en envis hosta och för två veckor sedan small det till ordentligt. Dum som man är går man inte till doktorn utan går och ha jätteont istället. Igår blev det dock för mycket och jag gick till doktorn. Han kunde meddela att jag troligtvis har en spricka i ett revben och en muskelsträckning precis intill. Muskelsträckningen kom igår och läker på nån dag men sprickan kan ta upp till 8 veckor innan det slutar göra ont. Det är inte mycket att göra åt det men jag fick iaf utskrivet citodon så inatt sov jag för första gångem på två veckor ordentligt och vaknade utvilad. Muskelsträckningen känns redan bättre vilket är skönt. Sprickan har jag ju jobbat med i två veckor men både och blev för mycket så jag har varit hemma igår och idag. Men till helgen ska jag jobba igen :)

Nu börjar vi så smått räkna ner till flytten. Det ska bli så roligt och läskigt. Och varför glömmer man hur mycket det är som ska göras och fixas inför en flytt? Och varför samlar man på sig så mycket skräp?

Mitt i all smärta och all flyttpanik så har vi vår lilla solstråle. Detta fantastiska barn som sover hela nätterna för det mesta och på senaste tiden sovit till mellan 6-7 istället för att vakna 5. Hur kan en liten människa vara så underbar? Det är nästan så man undrar om det är möjligt att nya bebisen blir lika fantastisk? Fast det blir den ju såklart :)


Läser bok efter frukosten



Pusskalas



En dag hos gammelmormor

Nu när min fina mormor är ensam så försöker vi åka ut till henne så ofta vi kan. Idag blev jag oväntat ledig från jobb eftersom jag bytte dag men en annan. Då passade vi på att åka till flyinge. Mormor bjöd på galet god lunch som vanligt. Idag var det köttfärslimpa och potatis och sås men hon är en fena på matlagning så det smakar bättre än all gourmetmat i hela världen. Vi hade med oss efterrätt (glass) och sen bara umgicks vi hela dagen. Mormor hade plockat ner min gamla dockvagn som blev en stor succé hos Emilia som älskar dockor och dockvagn trots att hon inte äger en enda själv (det står på inköpslistan). Hela dagen har hon lekt så snällt med sin gammelmormor och dockvagnen medans jag och Jonas kunde sitta bredvid och titta på för en gångs skull. Det värmer verkligen hjärtat att se hur lycklig mormor blir när vi kommer och hur mycket Emilia tycker om henne. Emilia lyckades till och med sova två timmar efter lunch så vi kunde umgås lite med mormor utan att bli avbrutna.
Vid halv fem började Emilia bli lite grinig så då åkte vi hem igen. Nu nattar bästa maken henne och jag har nyss tagit ett välförtjänt varmt bad. Kroppen är inte riktigt i form efter influensan jag hade för någon vecka sedan och hostan som kvarstår har lyckats skada en muskel i revbenstrakten så jag har rysligt ont just nu. Men jag mår iaf bättre och har bara hostan kvar så jag ska inte klaga :)

Snart är det melodifestivalen på tv och vi ska ha lite myskväll ikväll, för det förtjänar vi faktiskt :)



Sover gott i gammelmorfars gamla säng



Dockvagnen är populär :)



En "selfie" måste man ju ta ;)

Lite av allt, men mest om min bebis

Bloggen om mig och min familj blandat med lite av allt annat

RSS 2.0