Första mötet med havet

Kvart över 5 satte jag lilla pluttan i bilen och rullade mot bjärred. Väl där möte vi upp Johanna med familj för picknickmiddag på stranden. Emilia fick även träffa havet och det var ett mycket lyckat möte. Som hon älskade att krypa runt i vattenbrynet. Jag fick stoppa henne ett par gånger från att krypa på för djupt vatten. Hennes säkerhetstänk är lika med noll :) Men kul var det och det kommer absolut att göras om!



100 % unik



Älskade ungen har idag badat i babypoolen och busat med Edvin. En väldigt lyckad dag :)

Efter samtal med lunds barn och BVC har jag nu lite tips på hur jag ska göra med hennes mage. Så efter äppledryck, vätskeersättning och extra fett i maten hoppas vi på en lugnare bebismage.

Gräsänka once again

Så var då maken iväg igen. Lillfisen och jag är själva till på torsdag eftermiddag. Lite trist att lagom tills vår gemensamma semester börjar så måste han iväg och jobba, men men...så kan det vara. På detta vis får jag extra mycket egentid med mitt lilla hjärta.

Dagen idag har spenderats på bästa möjliga sätt. På förmiddagen åkte hela lilla familj tiöö emporia för resväskeshopping och lunch. Emilia skötte sig som vanligt exemplariskt förutom bajskatastroferna. Hon blir så glad när hon får sitta och pilla i sig samma mat som vi äter. Idag blev det föeutom barnmaten små kycklingbitar som var väldigt uppskattade.



Hon har dessutom blivit en liten linslus som smilar ordentligt så fort hon ser en kamera komma fram.



Eftermiddagen spenderades i trädgården innan maken for iväg. Lilla hjärtat är lyckligast mär hon får skita mer sig rejält. Ju mer jord desto gladare bebis. Tur vi har tvättmaskin.



När mannen skulle åka drog jag vagn och bebis mot stan för att möta upp Johanna för lite middagssällskap.
Väl hemma sen så kom jag och lillan överens om att vi skippar nattningen idag och bara gosar i soffan. Det slutade efter en sisådär två minuter med en sovandes bebis :)



En liten tjockis

Världens pussvänligaste tjockisbebis



Söndagsmys

Bebisen sover sen en stund tillbaka ich vi myser i trädgården med räkmacka och söndagsgodis i form av vattenmelon, egenplockade körsbär och gott vin.



Födelsedagskalas och grillmys

Idag var en ledig dag men trots det så har vi haft fullt upp. Vid elva tog jag och lillfisen tåget till teckomatorp för at där möta upp mannen hos mina föräldrar och sen gå hem till Oscar för att fira hans ettårsdag :) Lilla killen har blivit stor! Men trots att han är två månader äldre än vår plutt är han inte större. Emilia är en liten knubbis ♥





Efter det gick vi hem till mina föräldrar för att grilla och umgås. Min faster och en kusin var också på plats så det blev nästan som ett litet kalas till :) Galet god mat som smakar ännu bättre mär man äter ute. Emilia var i sitt esse nästan hela tiden och hittade en ny favoriträtt, vattenmelon. Att en sån liten kan äta så mycket? Fast vi är så tacksamma att hon är matglad så vi sitter truga i henne maten. Vår lilla goding :)



Förlossnigen dag 3 - Äntligen

Och så var det då dags för den tredje och sista delen i förlossningsberättelsen, det tog sin lilla tid. Lilla hjärtat är snart 10 månader men bättre sent än aldrig ;)

Lördagen den 22 september började tidigt, innan klockan var 5 hade vi stigit upp och påbörjat frukosten. Vi som hade tänkt sova länge eftersom vi visste att idag, då händer det kunde naturligtvis inte sova alls. Jag tror vi vaknade en gång i timmen och bara väntade på värkarna som aldrig kom. Lite innan 5 gav vi upp så vi steg upp och åt frukost och gjorde oss i ordning.

När klockan närmade sig 8 så ringde vi till förlossningen som gav oss klartecken att komma in. På vägen stannade vi och åt en andra frukost på McDonalds.

 
KL 8.45 kom vi in till förlossningen och blev visade till samma rum som dagen innan, rum 1.
 
 
 
Där kopplades CTG som visade att jag hade noll och inga värkar, men en bebis som verkade må tipptopp. Första undersökningen gjordes 9.30 och då visade sig att jag var öppen 2 cm….men fortfarande inga värkar. 10.45 satte de en skalpelektrod på lilla hjärtat för att se om det kunde få fart på vattnet igen och om jag på så vis kunde få några värkar. Detta funkade lite, 10.40 registrerades första värken, Jonas tittade på CTG-kurvan och sa: Du, du har en värk!! Jaså? Det var inget jag märkte av iaf. Men glada blev vi, för nu, nu så kommer det igång, äntligen J Men det var fel, jag fick visserligen fler värkar men det var med 15 minuters mellanrum och jag märkte inte av dem alls. Ny undersökning gjordes 11.25 och då var jag fortfarande bara öppen 2 cm. Det bestämdes då att jag skulle få ett värkstimulerande dropp som kopplades 11.40. 12.20 kom värkarna igång lite oftare och jag kunde känna att det spände i magen, men de gjorde fortfarande inte ont.

Droppet ökades succesivt och 13.10 börjar värkarna bli kraftigare men fortfarande inte så hemska att jag ville dö, vilket var min föreställning av förlossningssmärtor. 13.50 var jag fortfarande bara öppen 2 cm så det hände inte så mycket. Vi började ställa in oss på en lång kväll och natt för detta verkade ju uppenbarligen inte leda till bebis i det närmsta.

En regnig dag i september

När klockan slog 15.15 började värkarna bli lite besvärliga och jag fick panodil och lustgas som funkade kanon. Mellan värkarna så spelade vi kort och stämningen var ganska hög. Det var ju kul det här med att föda barn J Stämningen sjönk dock något när nästa undersökning kl 16 visade att jag fortfarande bara var öppen 2 cm. Jaha, detta kommer ju aldrig ta slut kändes det som just då. Men vi fortsatta kortspelet (som jag vann), och åt lite middag väntade på att något skulle hända. KL 18 gick jag på toaletten och där inne var det som om något gick sönder inom mig. Illamåendet tillsammans värkar gjorde att jag trodde jag skulle dö där och då. Jonas ringde på barnmorskan som blev helt överlycklig över att jag stod och kräktes i handfatet, för nu….nu hände det tydligen grejer! Illamåendet berodde ju på att lillfisen hade kommit längre ner och att förlossningen var på väg framåt. Just då var det inget som gjorde mig särskilt glad för jag har haft bättre stunder J Undersökningen strax efter visade att jag var öppen 6 cm, halleluja moment! 18.30 halvdog jag lite till och då var jag tydligen fullt öppen, för nu gick det undan. Ketchupeffekten var det här!

Följande trekvart var ingen höjdare, barnmorskan tyckte jag skulle upp och gå för att få ner ungen, jag tyckte jag kunde ligga kvar i sängen och hänga med min bästa vän lustgasen. Barnmorskan vann den diskussionen och hon hade nog rätt. 19.15 satte krystvärkarna igång och åter igen kändes det som om något gick sönder i mig, bara det att den känslan försvann inte på 1.5 timme. Lilla hjärtat kom lite snett och tog lite tid på sig, men skam den som ger sig.

20.46 stannade världen av en liten stund och blev en människa rikare. Och vilken människa det blev, världens finaste lilla tjej hade kommit till världen.

 Värd sin vikt i guld och diamanter
Första kläderna ska på
Pappa med sin lilla plutt
Mamma med sin lilla plutt
 

Äntligen hemma

Nu så är familjen komplett igen. Mannen och bebisen är hemma igen :) Det var ingen höjdare att inte kumma gosa med min plutt när jag ville men mannen var snäll och skickade en massa bilder på hur bra de hade det. Jag och lillpluttan firade deras hemkomst med middag på nova med mina föräldrar medans gubben är på grabbkväll i Malmö.



Medans familjen var iväg på äventyr i Småland fick jag stanna hemma och jobba. Jag fick till och med gästspela på IVA vilket var lite läskigt men ack så kul men stressigt med så sjuka barn. Fördelen med att vara där är ju att istället för 4-6 barn så har man kanske bara 2 som man ändå har rätt bra koll på.

Ikväll blir det egentid med popcorn och Midsomer murders medan mannen är iväg. Lillfisen sover och förhoppningsvis blir natten bättre än vad de har varit de senaste två veckorna.

Offentligt

Efter lite funderande hit och dit så har jag kommit fram till att det kanske kan va kul att dela med mig av bloggen. Den har funnit i en sisådär 2 månader nu men inte ens min kära make har läst den (han vet dock om dess existens). Kanske finns det någon familjemedlem eller kompis som vill läsa om vad vi har för oss, om inte annat så kanske de vill läsa om hur underbar vår lilla plutt är (vem vill inte det liksom?)
Målet med bloggen är inte och har aldrig varit att hela världen ska läsa den. Men någon kanske vill och ska då få göra det :) Jag uppdaterar inte så ofta, men lite då och då. Mest för min egen skull för tiden går så fort och jag minns knappt vad som hände förra veckan.

Så här är den, min blogg.
Happy Reading!

 
 

Mitt ♥

Lilla älsklingen är med stora älsklingen och hälsar på sin farfar. Det innebär att jag är ensam hemma ända fram till onsdag. Som jag saknar dom, tur jag ska jobba imorgon och övermorgon så tiden går fort. Kvällen har tillbringats vid symaskinen där jag sytt ett bumperskydd till vagnen och ett nappband. Måste säga att jag blev väldigt nöjd med tanke på att jag inte hade något mönster till bumperskyddet :) Ska bli spännande att se vad Emilia tycker om det.



Min glada lilla fisunge i badet igår ♥



Red velvet cupcake

Världens godaste cupcake gjorde jag för någon dag sen. Red velvet cupcake!



Saftig och röd med vit choklad frosting. Mums mums :)

Länge sen sist

Sen sist har det hänt massor. Lillfisen kan nu resa sig mot möbler och gå längs med dem. Hon kan klätta lite och leka själv långa stunder :) Jag har börjat jobba igen, fast det är bara i tre veckor. Under tiden är Jonas hemma och efter mina tre jobbveckor så ska vi vara hemma alla tre i tre veckor. Jag har fyllt år och vi har firat vår första bröllopsdag :) Lilla loppan har dessutom fått fyra nya tänder, så nu har hon sex stycken. Skönt nog så har tänderna inte ställt till med för mycket besvär. Lite gnäll och lite oroligt någon natt men det har hjälpt med lite alvedon.






Att leka med en gammal flyttkartong är nog något av det roligaste som finns :)



Bröllopsdagen firades med drinkar och mat på TGI Fridays och innan dess bio :) Emilia blev passad av sin mormor och morfar här hemma.

Vi smygstartade bröllopsdagsfirandet dagen inna här hemma med färska räkor, stekt halloumi och gott vin.


Födelsedagen firades i lugn och ro. På dagen var jag och åt lunch med Johanna och våra bebisar. Snälla Johanna hade till och med en present till mig. Två cola zero och två marabou black :)
Av min fina man fick jag jättefina örhängen och en marinadspruta (!?) och av min kära dotter en glassmaskin ( fast mannen erkände att han hade hjälpt henne med den). En lyckad födelsedag förutom tröttheten efyet natten innan då Emilia tyckte det var en bra idé att vara vaken i tre timmar ;)

En hjälpsam dotter :)

Lite av allt, men mest om min bebis

Bloggen om mig och min familj blandat med lite av allt annat

RSS 2.0